Twaalf wisselspelers toegestaan bij duels in Nederland

Gezamenlijk voetbalnieuws
Plaats reactie
Johan
Beheerder
Berichten: 259
Lid geworden op: 20-02-2016 19:40

Twaalf wisselspelers toegestaan bij duels in Nederland

Bericht door Johan » 11-07-2016 15:15

Het bestuur betaald voetbal heeft een verandering in het reglement rond wedstrijden aangebracht. Met instemming van de Eredivisie, de Jupiler League en het technisch platform van de KNVB is besloten om het aantal spelers op het wedstrijdformulier van 18 naar 23 uit te breiden. Concreet betekent dat dus dat er voortaan niet maximaal zeven, maar twaalf wisselspelers bij de wedstrijdselectie mogen zitten.

Het is een van de maatregelen die na de totstandkoming van het rapport 'Winnaars van Morgen' getroffen wordt. "Dankzij de uitbreiding blijven zij betrokken bij de voorbereiding op de wedstrijd. Dat bevordert het teamproces en de ontwikkeling van jonge spelers", zegt technisch manager Jelle Goes van de KNVB, de aanjager van het plan Winnaars van Morgen.

Clubs zijn overigens niet verplicht om de wedstrijdselectie van 23 spelers aan te houden en zijn vrij om de groep op de wedstrijddag nog aan te passen. Het besluit is per 1 juli 2016 van toepassing op alle competities in het betaalde voetbal, alle wedstrijden in de KNVB Beker, de play-offs en het duel om de Johan Cruijff schaal.

Nederland volgt hiermee het voorbeeld van de Serie A, waar de regel al van toepassing was.

Plaats reactie